Cava, un monstre

Jose Luis Cava es menja amb patates al director d'estratègies del Citi, que gran és. Ho podeu comprovar en el següent video.

S&P 500, triangle a la vista


Les línies verda i vermella estan formant un triangle que properament serà trencat, aquesta figura ens indicarà el devenir dels mercats mundials, si fem cas a la premisa que diu que fins que no s'indiqui el contrari hem de fer cas a la tendència principal, el normal és que estiguéssim veient una remontada que ens portarà a trencar aquesta directriu baixista, potser per veure un sprint alcista de final i començament d'any.

Sala-i-Martín, Gurú

Sala-i-Martin a Versió Rac1 (18/12/2007)



Intervenció de Sala i Martín al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Ens parla de la situació actual de l'economia i de la possible recessió que es pot viure i quines possibles solucions es poden adoptar.

Jose Luis Cava, el gurú independent

Jose Luis Cava ha tornat a intervenir a IntereconomíaTV. Ens diu que Estats Units ja està en recessió i que si els banc centrals continuen aplicant polítiques expansives és molt difícil que baixin les borses.



Aquest vídeo ha sigut extret del Blog de Wall-Street.

Colonial, continuació baixista


El sector del totxo està tocat de mort des de fa més de mig any, però això no treu que encara tingui més capacitat per baixar. Si ens fixem en Colonial, podem veure que ja ha caigut un 50% des de màxims, però la seva situació financera no és la millor i ara fa tot just 2 sessions es va anunciar la seva possible fusió amb Gecina.

Quan s'intenta depressa i corrents realitzar moviments d'aquesta dimensió és que la cosa pot està molt malament.

Justament avui acaba de perdre la fita del antic mínim relatiu 3,08. Per tant aprofitem i ens incorporem a la tendència baixista que ve desenvolupant fa mesos i que el pot portar a complir l'objectiu dels 2.42 euros del HCH.

Venem a 3.05 i posem un stop en el trencament de la directriu baixista principal. El nostra objectiu final són els 2.42, però de moment deixarem els 2.68 com a objectiu inicial.

La dada d'inflació dels Estats Units ha fet apreciar el dòlar per una pressumpta impossibilitat de que la FED pogui continuar retallant els tipus d'interés.

Ha deixat una gran candle negra que pot indicar una continuació de la correcció fins els 1.435. Mala noticia per la nostra cartera, ja que hem tingut d'executar l'stop de pèrdues.

Política immobiliària

Ja era hora que algú diés quin és l'únic model factible a seguir a llarg termini en l'urbanisme. Créixer verticalment. A part de ser més verda, és l'únic camí per a què pugui existir la low cost en les immobiliàries.

Liberalització del sòl en vertical ja!

Tot i que ja hi ha algun boig que fa la guerra pel seu compte.

Ibex, Home penjat


La sessió d'avui ens ha deixat un clar home penjat, en aquestes últimes sessions l'Ibex ha marcat unes candles de falta de potència alcista. A més està just per sota d'una resistència important, els últims màxims històrics, la impossibilitat de trencar-los ens donaria una figura de doble sostre.

Amb aquestes dades podem inclinar-nos a favor del óssos i apostar a la baixa en el sel.lectiu espanyol. Obrim posicions curtes a 15.890, l'stop el situarem en els 16.039 punts antic màxim i el primer objectiu serà aconseguir els 15.165.


En aquestes últimes tres sessions hem vist unes candles interessants a partir d'una explosió alcista, anem a analitzar la situació.

El valor té un clar suport en els 17.13 euros, que ja s'ha utilitzat 3 vegades, de fet en la última vegada va ser l'inici de la tornada alcista.

La sessió del 7 de desembre va marcar una "Llarga Ombra Superior" fet que marca una possible distribució en el valor, aquesta ombra superior és una potent resistència. Podem veure que al dia següent tot i deixar una candle alcista la sessió no va ser capaç de superar els màxims anteriors; a més aquest moviment alcista no ve acompanyat per l'increment de volum.

En la sessió d'avui se'ns deixa una clara "Coberta de Núvol Obscur" que pot indicar-nos que aquesta última escapada alcista sigui foc d'encenalls.

Si s'està posicionat en el valor, la recomanció és desfer posicions llargues si el valor perd els 17.13 euros. Per dalt és difícil definir les zones on es pogués entrar en el valor, per culpa del càstig rebut en els últims mesos. Si ens haguéssim de mullar vagament podríem posar compra en la ruptura clara de la directriu baixista.

Euro/Dòlar, buscant la continuació alcista


Suposarem que acabem de veure una figura de martell en la sessió d'ahir i una candle de confirmació avui, tot i que s'ha d'admetre que són poc ortodoxes.

I aquesta figura de tornada a l'alça s'ha ajudat d'un nivell clau, l'históric màxim històric 1.45, per tant suposarem que està fent un pullback sobre la resistència superada.

Ens tirem al fang comprador i comprem e preu de tancament d'avui i fixem l'stop en el mínim del martell d'ahir, els 1.4527. El nostra objectiu són els 1.50, el màxim històric assolit tant sols fa unes setmanes.

Bund, una de freda


Al final aquesta ruptura a l'alça ha sigut fugaç, en menys d'una setmana el que havia d'ésser un moviment per fer un pullback cap a la directriu perduda s'ha convertit en un reflex de la debilitat del Bund.

Els últims rumors de què el BCE podria tornar a incrementar els tipus per culpa del monstre de l'inflació ha sigut el tret de sortida per tornar a recuperar aquest canal baixista per on tan còmodement transitava la cotització. Ara l'objectiu és que la línia blau cel pugui parar aquesta tendència baixista.

Tanquem la nostra posició llarga en el Bund, ja que ha perdut la línia vermella superada.

Interessant gràfic

La correcció del mercat immobiliari americà, el més acusat des dels anys 70.

Euro/Dolar, correcció

El canvi Euro/Dòlar es vol prendre un descans, impressionant el rally alcista realitzat en l'últim trimestre.

Avui el canvi ens ha deixat un gran candle envolvent baixista que ha trencat la base del canal alcista a mitjà termini. S'ha parat just en l'últim màxim històric, ha aconseguit momentàneament aturar l'apreciació del dòlar, però el fet que aquesta última candle tingui grans implicacions baixistes apostem per a què el retrocés continuarà fins a la zona de control dels 1.43.

Quan tinguem indicis de què la correcció ha acabat podem pensar en prendre posicions alcistes en la sèrie.

Avui podem veure el quart toc a la línia de tendència baixista. El trencament d'aquesta línia vermella pot donar el toc de sortida per un nou rally alcista, però no ens hem d'enlluarnar, ja que ara fa poc va haver-hi un fuga falsa a la baixa, a més avui ha marcat una baldufa, que pot indicar-nos tornada a la baixa.

Tot i això la tendència és la nostra amiga, i no dubtarem a seguir-la tan si és baixista com alcista.

Hem de fer un incís sobre la nostra posició obertra sobre el Dax, a l'estar de vacances un servidor no va poder escriure un post de tancament de posició. Doncs, el dijous 29 de novembre es va executar el nostra stop. Sempre hem de ser rigorosos, i aplicar l'stop ens agradi o no ens agradi, sinó Gaesco us pot dir si aquests stops no es respecten.

Jose Luis Cava a IntereconomíaTV

Quanta saviesa!! Jose Luis Cava Ens explica la situació general dels mercats borsaris, dels bons i el canvi euro/dòlar.