Cava, un monstre

Jose Luis Cava es menja amb patates al director d'estratègies del Citi, que gran és. Ho podeu comprovar en el següent video.

S&P 500, triangle a la vista


Les línies verda i vermella estan formant un triangle que properament serà trencat, aquesta figura ens indicarà el devenir dels mercats mundials, si fem cas a la premisa que diu que fins que no s'indiqui el contrari hem de fer cas a la tendència principal, el normal és que estiguéssim veient una remontada que ens portarà a trencar aquesta directriu baixista, potser per veure un sprint alcista de final i començament d'any.

Sala-i-Martín, Gurú

Sala-i-Martin a Versió Rac1 (18/12/2007)Intervenció de Sala i Martín al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Ens parla de la situació actual de l'economia i de la possible recessió que es pot viure i quines possibles solucions es poden adoptar.

Jose Luis Cava, el gurú independent

Jose Luis Cava ha tornat a intervenir a IntereconomíaTV. Ens diu que Estats Units ja està en recessió i que si els banc centrals continuen aplicant polítiques expansives és molt difícil que baixin les borses.Aquest vídeo ha sigut extret del Blog de Wall-Street.

Colonial, continuació baixista


El sector del totxo està tocat de mort des de fa més de mig any, però això no treu que encara tingui més capacitat per baixar. Si ens fixem en Colonial, podem veure que ja ha caigut un 50% des de màxims, però la seva situació financera no és la millor i ara fa tot just 2 sessions es va anunciar la seva possible fusió amb Gecina.

Quan s'intenta depressa i corrents realitzar moviments d'aquesta dimensió és que la cosa pot està molt malament.

Justament avui acaba de perdre la fita del antic mínim relatiu 3,08. Per tant aprofitem i ens incorporem a la tendència baixista que ve desenvolupant fa mesos i que el pot portar a complir l'objectiu dels 2.42 euros del HCH.

Venem a 3.05 i posem un stop en el trencament de la directriu baixista principal. El nostra objectiu final són els 2.42, però de moment deixarem els 2.68 com a objectiu inicial.

La dada d'inflació dels Estats Units ha fet apreciar el dòlar per una pressumpta impossibilitat de que la FED pogui continuar retallant els tipus d'interés.

Ha deixat una gran candle negra que pot indicar una continuació de la correcció fins els 1.435. Mala noticia per la nostra cartera, ja que hem tingut d'executar l'stop de pèrdues.

Política immobiliària

Ja era hora que algú diés quin és l'únic model factible a seguir a llarg termini en l'urbanisme. Créixer verticalment. A part de ser més verda, és l'únic camí per a què pugui existir la low cost en les immobiliàries.

Liberalització del sòl en vertical ja!

Tot i que ja hi ha algun boig que fa la guerra pel seu compte.

Ibex, Home penjat


La sessió d'avui ens ha deixat un clar home penjat, en aquestes últimes sessions l'Ibex ha marcat unes candles de falta de potència alcista. A més està just per sota d'una resistència important, els últims màxims històrics, la impossibilitat de trencar-los ens donaria una figura de doble sostre.

Amb aquestes dades podem inclinar-nos a favor del óssos i apostar a la baixa en el sel.lectiu espanyol. Obrim posicions curtes a 15.890, l'stop el situarem en els 16.039 punts antic màxim i el primer objectiu serà aconseguir els 15.165.


En aquestes últimes tres sessions hem vist unes candles interessants a partir d'una explosió alcista, anem a analitzar la situació.

El valor té un clar suport en els 17.13 euros, que ja s'ha utilitzat 3 vegades, de fet en la última vegada va ser l'inici de la tornada alcista.

La sessió del 7 de desembre va marcar una "Llarga Ombra Superior" fet que marca una possible distribució en el valor, aquesta ombra superior és una potent resistència. Podem veure que al dia següent tot i deixar una candle alcista la sessió no va ser capaç de superar els màxims anteriors; a més aquest moviment alcista no ve acompanyat per l'increment de volum.

En la sessió d'avui se'ns deixa una clara "Coberta de Núvol Obscur" que pot indicar-nos que aquesta última escapada alcista sigui foc d'encenalls.

Si s'està posicionat en el valor, la recomanció és desfer posicions llargues si el valor perd els 17.13 euros. Per dalt és difícil definir les zones on es pogués entrar en el valor, per culpa del càstig rebut en els últims mesos. Si ens haguéssim de mullar vagament podríem posar compra en la ruptura clara de la directriu baixista.

Euro/Dòlar, buscant la continuació alcista


Suposarem que acabem de veure una figura de martell en la sessió d'ahir i una candle de confirmació avui, tot i que s'ha d'admetre que són poc ortodoxes.

I aquesta figura de tornada a l'alça s'ha ajudat d'un nivell clau, l'históric màxim històric 1.45, per tant suposarem que està fent un pullback sobre la resistència superada.

Ens tirem al fang comprador i comprem e preu de tancament d'avui i fixem l'stop en el mínim del martell d'ahir, els 1.4527. El nostra objectiu són els 1.50, el màxim històric assolit tant sols fa unes setmanes.

Bund, una de freda


Al final aquesta ruptura a l'alça ha sigut fugaç, en menys d'una setmana el que havia d'ésser un moviment per fer un pullback cap a la directriu perduda s'ha convertit en un reflex de la debilitat del Bund.

Els últims rumors de què el BCE podria tornar a incrementar els tipus per culpa del monstre de l'inflació ha sigut el tret de sortida per tornar a recuperar aquest canal baixista per on tan còmodement transitava la cotització. Ara l'objectiu és que la línia blau cel pugui parar aquesta tendència baixista.

Tanquem la nostra posició llarga en el Bund, ja que ha perdut la línia vermella superada.

Interessant gràfic

La correcció del mercat immobiliari americà, el més acusat des dels anys 70.

Euro/Dolar, correcció

El canvi Euro/Dòlar es vol prendre un descans, impressionant el rally alcista realitzat en l'últim trimestre.

Avui el canvi ens ha deixat un gran candle envolvent baixista que ha trencat la base del canal alcista a mitjà termini. S'ha parat just en l'últim màxim històric, ha aconseguit momentàneament aturar l'apreciació del dòlar, però el fet que aquesta última candle tingui grans implicacions baixistes apostem per a què el retrocés continuarà fins a la zona de control dels 1.43.

Quan tinguem indicis de què la correcció ha acabat podem pensar en prendre posicions alcistes en la sèrie.

Avui podem veure el quart toc a la línia de tendència baixista. El trencament d'aquesta línia vermella pot donar el toc de sortida per un nou rally alcista, però no ens hem d'enlluarnar, ja que ara fa poc va haver-hi un fuga falsa a la baixa, a més avui ha marcat una baldufa, que pot indicar-nos tornada a la baixa.

Tot i això la tendència és la nostra amiga, i no dubtarem a seguir-la tan si és baixista com alcista.

Hem de fer un incís sobre la nostra posició obertra sobre el Dax, a l'estar de vacances un servidor no va poder escriure un post de tancament de posició. Doncs, el dijous 29 de novembre es va executar el nostra stop. Sempre hem de ser rigorosos, i aplicar l'stop ens agradi o no ens agradi, sinó Gaesco us pot dir si aquests stops no es respecten.

Jose Luis Cava a IntereconomíaTV

Quanta saviesa!! Jose Luis Cava Ens explica la situació general dels mercats borsaris, dels bons i el canvi euro/dòlar.

Sala i Martin, bombolla immobiliària i euro

Sala-i-Martin a Versió Rac1 (27/11/2007)Intervenció de Sala i Martín al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Ens parla de la situació del mercat immobiliari i de la fortalesa de l'euro.

Berlín, bressol del Tecno

Estarem uns dies de vacances per terres germàniques. A veure si podrem assistir alguna nit al mític Berghain - Panorama Bar.

Euro/Dòlar, continuem la tendència

Després d'una parada en el camí per saludar els anteriors màxims històrics l'euro davant el dòlar ha reiniciat la seva escala vertical, s'està respectant aquest canal blau cel amb una perdent molt pronunciada.

Qualsevol retall ens pot fer plantejar en obrir posicions llargues en aquest canvi.

Quantes figures juntes, i totes amb els punts de ruptura ben junts. L'EuroStoxx s'està enfrontant a la major amenaça des del 2003. Ens trobem que la cotització està amenaçant a la base del canal alcista, està jugant amb un dels catets del triangle i amb un coll de HCH.

Si hi hagués la ruptura (baixista) d'aquests tres nivells ens trobaríem davant una senyal molt contundent fi de tendència alcista a llarg termini. Esperarem aconteixements, no descartem predre posicions.

Bund, reacció alcista


Aquesta canal vermell que veiem portava més de 2 anys vigent, perfectament respectat, per la part de dalt ja se li havien donat 4 tocs, i per la part de baix 3. A més, si ens fixem la linia vermella i la blava formen com una espècie de triangle.

Doncs bé, en la sessió d'avui el canal vermell ha sigut violat i el triangle ha sigut trencat per amunt. A part de tot això, la cotització d'avui ha tancat per sobre de l'anterior màxim relatiu. Tots aquests fets són motius que ens porten a obrir posició llarga en el Bund. L'objectiu seran els 117, antic màxim relatiu i l'stop el col.locarem en la pèrdua d'aquesta línia vermella superada.

Ibex, candle lletja

Aquesta última candle no pressagia res bo. Fins i tot ha fet saltar el nostra stop en la posició que teníem oberta de l'Ibex. Els següents nivella a vigilar seran els 15.400 i els 15.100 punts.

Aquest 2007 ens té acostumats al moviment lateral, i sembla que aquests últims mesos no seran diferents. A veure cap on porta tota aquesta lateralitat.

Dax, trenca canal a llarg


Ahir ja ens fèiem ressò de la possible ruptura en gràfic setmanal de la línia de tendència a llarg termini del Dax. I avui ho ha confirmat amb solvència. Aquesta última candle diaria queda totalment fora del canal alcista.

Per aquest motiu venem en els 7.612 punts, com a objectiu ens fixarem en els 7.200 punts els antics mínims relatius, que coindideixen amb la base de l'altre canal alcista. L`stop el situarem en la recuperació els 7.750, on hi ha un resistència important i coincideix en el 23,6% de retrocés de fibonacci.
Està jugant amb la línia del bé i del mal. Els 1.46 estan transformant-se en un atraccció per la cotització. Aquest suport horitzonal i el canal alcista blau cel són qui han de guiar l'esdevenir del canvi euro/dòlar.

Ara s'ha de decidir si aquesta ruptura dels màxims històrics és verídica o simplement un sostre per tornar cap a la normalitat.

Bund, molt tècnic

Ja són 4 els tocs que porta en aquest sostre del canal baixista del Bund. Dins de poc el Bund es veurà en el dilema d'haver de tirar cap a mun o cap avall, ja que s'està encorsetant entre la línia vermella i la blava (tendència a llarg des del 2000).

Des que vam obrir la posició baixista tenim la cotització molt maniatada, en un lateral avorridot.

Però avui ha passat algo excepcional pels nostres interessos, sembla que amb solvència s'ha trencat el coll del HCH, per tant podríem veure baixades en el valor, ara falta trencar en aquesta zona de control inferior. Perdre el 7 euros seria començar a veure baixar amb alegria el valor.

Després de fer uns aproximaments, definitivament avui ha arribat a tocar la base del canal a llarg termini de l'índex alemany.

Tenim dues línees clau, la vermella per dalt i la verda per a baix, la agressió a alguna d'aquestes dues zones de control pot clarificar-nos el futur alcista i baixista de les borses europees i, pot ser també, mundials.

Si demà deixés per sota la línea verda deixés una candle completa, podríem pensar en obrir posicions curtes en l'índex, ja que deixaria un potent senyal en el gràfic setmanal violant la base del canal.

S&P 500, neutralitat


És hora de veure els toros des de la barrera, tot i que fa dues sessions se'ns va deixar una gran candle blanca, ens hem de mostrar cautelosos.

Els 1.500 serien un nivell a vigilar, si trenqués amb credibilitat podríem posar-nos alcistes, però això ho veurem quan toqui prendre decisions.

Aquesta última candle ensombreix la canlde llarga blanca, necessitem més sessions per determinar cap a on es vol dirigir aquest índex director.

Seguiment de la crisis subrpime

Interessant article sobre la crisis subprime, les provision dels bancs USA són només la punta de l'iceberg?

Apple, al carrer!


Quina forma de trencar el nostre stop, també s'ha de dir que el nostre stop donava molt que desitjar ja que no és gaire ortodoxe, si ens fixem ha aguantat i no ha tancat el gap.

Tot i això la candle deixada avui i el volum no donen bons auguris a curt termini.

Hem de ser metòdics i desfem la nostra posició en el valor, venem a preu de tancament d'avui, 175.47 dòlars. Bona estratègia, tot i que hem perdut un bon pessic en aquesta última sessió.

No descartem tornar a Apple, però primer hem d'esperar que corregeixi la increible pujada que ha tingut aquests últims mesos.

Ibex 35, ajustem stop


L'Ibex segueix per lliure en els mercats mundials. Quan els altres pugen ell baixa i quan els altres necessiten descansar, ell està més fort que mai.

Donat que no veiem molta força a la resta de parquets d'arreu del món, anem a ajustar una mica l'stop, tenim un bon suport en els 15.542 punts, antic màxim històric, perdre'l podria suposar anar a parar als 15.000.

Si l'ibex aguanta bé el xàfec que està caient a l'altre costat de l'atlàntic, no descartem arribar al nostre objectiu de 16.500 punts.

Apple, objectiu aconseguit


Des que vam entrar en el valor, només l'hem vist pujar, avui ha aconseguit arribar a la fita teníem com a objectiu, els 190 dòlars. Com que volem deixar córrer els guanys, el que farem serà ajustar tan com podem l'stop de protecció. Deixarem l'stop en els 182.76 dòlars, final del gap i que més d'una vegada ja ha actuat de suport.

I+D a debat

Interessant article sobre i+D i clústers d'empreses.
Sala-i-Martin a Versió Rac1 (06/11/2007)Intervenció de Sala i Martín al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Parla de temes com el cost de la suspensió de rodalies de Renfe, dels costos econòmics per intentar reduir el canvi climàtic, de Xina i de què és realment la crisis subprime.

Marketing Buzzwords

A petició del públic anem a deixar una pàgina on es troben les últimes perles de l'art del màrqueting.

Un toc als polítics

Deixem pas als tècnics si us plau. Aquest article ho explica molt bé.

Euro/Dòlar, pullback confirmat


Ha trencat definitivament els màxims anteriors i com a conseqüència ha confirmat el pull-back que ha estat formant.

Una vegada confirmat, l'objectiu es fixa irremediablement en els 1.46, el màxim històric absolut. Una vegada en aquest nivell veurem com de forta pot ésser la resistència.

Ibex 35, Expedient Ibe-x


Avui s'han marcat nous màxims històrics, i com no podia ser d'una altre manera ha portat al fracàs la nostra estratègia venedora al fer saltar l'stop que teníem.

Per altre banda, al tancar per sobre de màxims històrics al tancament, interpretem que estem davant del ple desenvolupament d'una nova ona alcista en el sel.lectiu espanyol.

Prendrem posicions llargues en l'índex, posant stop en la pèrdua dels 15.407 punts, el nostre objectiu seran els 16.500 punts.

Crack del 87

Video del crack del 87, tot un imperdible.

Warren Buffet

Sempre va bé donar un cop d'ull a la visió de mercat de Buffet. Aquí tenim un altre article on a més ens dóna els 10 valors en el punt de mira de Buffet.
En el següent article podem veure una interessant visió de l'S&P tenint en compte la depreciació del dòlar.

Fersa, envolvent baixista


Envolvent baixista de llibre, a més amb gran volum, quasi igual al de la pujada de l'anterior sessió.

En aquesta pàgina ens hem estat flagelant amb cada error que hem comès, però també és just que ens felicitem quan fem les coses bé. Vam deixar un stop per sobre del impressionant gap baixista deixat ara fa un parell de mesos. I ahir va servir per parar l'impuls alcista, i avui no ha pogut am aquest i ha deixat una envolvent en tota regla.

Properament arribarem a la resolució de l'entrellat ja que el gap i el coll del HCH es van apropant, haurà d'escapar per dalt o per a baix. Veurem qui guanya.

Es confirma la correcció en l'índex espanyol. I la baixada d'avui, a part de confirmar la tendència baixista a curt, dóna nous nivells per objectius i stop de pèrdues.

Com que els 15.300 punts ja els hem aconseguit, anem a baixar l'objectiu de l'estratègia a 15.00 punts. També aprofitarem el gap deixat dilluns per canviar l'stop de pèrdues, concretament, establirem l'stop en la recuperació 15.475 punts.

Xina, aires de primera potència

Sembla que Xina comença a ser una candidata ferma a primera potència.

Ibex, doble sostre?


Ens tirem a la piscina i anem a buscar una possible figura de doble sostre prenent posicions curtes en l'índex. Porta dues sessions jugant amb els màxims històrics, però de moment no ha aconseguit trencar-los.

I mirant a l'altre banda de l'atlàntic, ens deixa una gran oportunitat per entrar en el mercat baixista. El nostre primer objectiu seran els 15.300 punts i l'stop el situarem en els m'axims històrics aconseguits en la sessió del divendres, els 15.624 punts.

Amb un implecable marubozu baixista l'S&P ens ha informat que la correcció encara no ha acabat i que podria quedar encara més recorregut a la baixa.

Hem de ser estrictes amb els nostres stop de pèrdues i executar-les quan arriba el moment. Aquesta nova estratègia ha sigut precipitada, ja que sempre hem d'esperar a la confirmació d'una figura, i aquella candle de ona alta, ni molt menys era una pauta fiable de canvi de tendència.

Els següents nivells a seguir són els 1.500 punts, el possible pull-back al coll del HCH i la mitjana mòbil de 200 sessions.

Comentari interessant

Comentari extret de la web de Cárpatos, ho envia un lector.

Dax, figura de volta baixista


Aquestes dues últimes candles en el gràfic setmanal del Dax ens estan indicant un canvi de tendència d'alcista a baixista. Si unim que avui han vençut els contractes de futurs i opcions, podem donar més força a aquest supòsit.

Són claus els 7.650 punts, ja que la seva pèrdua també seria la pèrdua de la directriu alcista principal verda. Si això es produís aquest canvi de tendència podria ser més acusat a conseqüència d'aquesta figura de doble sostre que s'està entreveient. La superació de màxims històrics invalidaria tota aquestes suposicions exposades.

En aquesta jornada de venciments de futurs i opcions hem vist com sempre una gran volatilitat, però sembla que els índexos volen ensenyar-nos alguna cosa.

Com podem veure en el CAC 40 francés, no ha pogut doblegar aquesta línea de tendència, i les últimes candles han dibuixat una estrella fugaç, signe de debilitat i de canvi de tendència d'alcista a baixista. Els índexos en general no es veuen acompanyats per tots els valors ni els sectors importants, indicatiu d'existència de divergències baixistes.

És clau que es mantinguin els 5.280 punts, ja que sinó estaríem davant d'una ruptura de coll d'un perillós HCH.

Ara fa un parell de setmanes dèiem que el canvi euro/dòlar anava a provar la resistència superada, o sigui a realitzar pullback a la línea verda.

Doncs sembla que la nostra bola de cristall comença a ser fiable. És més, acaba de superar els últims màxims, i per aquest motiu hem de buscar una nova fita com a objectiu. Aquesta fita no és més que els màxims històrics, si prenem com a referència al marc alemany, de fa tres dècades. Sembla que els 1.46 sembla destinats a marcar-se més tard o més d'hora en les transaccions del mercat de divises. Una vegada aconseguida, veurem si és capaç de superar-la, si fos així, compte amb les implicacions que podria tenir tenir via lliure per amunt.

Curiosa pauta a l'Ibex

En el següent article podem veure una curiosa pauta que està creant-se en els dies de venciment de futurs i derivats.

S&P 500, objectiu 1.600


Ara fa dues sessions tancàvem posició per una possible correcció del principal índex americà. Doncs avui, encara que sembli precipitat, tornem a obrir posició, en aquest cas llarga.

Els motius són que avui hem vist una possible volta deixant una candle d'ona alta amb reminiscències a martell. Donarem per tancada la correcció per tornar a desenvolupar una nova ona alcista. I els motius són que la correcció just s'ha parat al 23,60% de retrocés i a més coincideix en un suport creat l'any 2001. Per tot això apostem per una tornada alcista.

Comprem a tancament d'avui, l'stop el marquem en els mínim deixats en el dia d'avui, el nou objectiu seran els 1.600 punts, que coincideixen en el sostre del canal blau. Però no ens oblidem de l'objectiu del trencament del coll de l'HCH invertit.

Apple, intractable


Avui aprofitem per donar un repàs a la nostra posició oberta. Recordem que tenim un llarg des que es va trencar el coll del HCH invertit.

Com que des d'aquell dia ha plogut molt, anem a canviar l'stop de pèrdues, ja que en aquests moments queda força desfassat. Aprofitarem l'últim gap deixat que ja ha sigut provat en dues ocasions, donant una fiabilitat alta a aquest gap com a suport. Concretament el situarem en la pèrdua dels 161.6 dòlars en el tancament.

L'objectiu continuen essent els 190$, però de moment ja tenim assegurada les plusvàlues en aquesta estratègia.
És realment d'admiració la qüota d'encert que té Jose Luis Cava en els seus anàlisis. En aquest vídeo tenim un exemple. És del 9 d'octubre.
Interessant article del "The New York Times" sobre aquesta última escalada del preu del petroli.

Sovereign, era previsible


Sovereign finalment ha trencat aquest terra format a les proximitats dels 16.50 dòlars, ho ha fet d'una forma contundent. Sembla que els ossos han tornat a guanyar la batalla, i toca seguir una nova ona baixista que podria portar el valor a la zona dels 14 dòlars, que coincideix amb el nivell de retrocés del 61,80%.

Tenim un primer suport molt proper a la zona on ha tancat avui el valor, els 15.87 dòlars. Si els mercats reaccionessin a l'alça en les properes sessions podria ser un bon suport, per contra si segueix aquesta tendència baixista aquesta referència podria perdre's en una o poques sessions.
Sala-i-Martin a Versió Rac1 (16/10/2007)Intervenció de Xavier Sala i Martín al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Parla de temes com si realment és eficient l'estat del benestar, o sigui, sanitat i educació públics. També parla de si les ajudes als països del 3er món són efectives. També dóna algun punt de vista sobre el tema del canvi climàtic.

S&P 500, figura de volta confirmada


Avui s'ha confirmat la senyal de tornada dibuixada el dijous passat. La possibilitat de doble sostre plana a l'ambient, i es fa més preocupant quan aquest doble sostre es converteix en triple si tenim en compte el toc de fa uns anys.

En aquests casos és millor tancar posicions obertes i mirar els toros (o els ossos) des de la barrera. Si això només fos una mera correcció, ens incorporaríem al moviment quan tranqués els últims màxims històrics.
Poc ha durat la nostra aventura pel sel.lectiu espanyol. Tanquem posició en el tancament d'avui. Per la figura feta, una estrella fugaç, necessitaríem confirmació, però vist els índexos americans podem assegurar que demà tindrem aquesta confirmació.

De moment és millor tancar posició i esperar l'evolució. Ens hem apuntat just al final del festival alcista i degut a que estàvem en un mercat en èxtasi hem d'anar amb compte amb una possible correcció.

Podríem estar davant un doble sostre, és bàsic aguantar els 14.628 per a què la tendència alcista a mitjà termini no s'espatlli.

Ibex 35, moviment!


L'HCH està esfumant-se. Els baixistes definitivament han perdut la batalla. A l'índex espanyol li toca anar cap a dalt. En un dia s'ha carregat vàries referències: els 15.000, un gap baixista i una línia baixista de tendència.

S'ha desfet la possibilitat d'HCH i vista la fortalesa alcista americana, obrirem posició. L'objectiu el posarem en aquesta primer línea de tendència blava, sembla el camí natural a seguir. L'stop el situarem en la pèrdua del gap alcista dels 14.444.

Ha sigut l'autèntica estrella del dia. Amb un volum brutal i un imporessionant gap ha trencat els últims màxims i ha tancat amb una pujada del 7%.

El trencament de la cunya ascendent fa cosa d'un mes feia preveure una escapada a l'alça, com així està sent.

Sembla inevitable que el valor arribi fins els sotre del canal, situat en els 22 euros. Ara s'entén perquè fa uns mesos Alierta va comprar opcions call a 22. Sembla que en poc temps començarà a rentabilitzar la seva inversió.

Aquest gap serà una bona referència per saber el futur de l'acció, respectant-lo o trencant-lo.

S&P 500, trencant màxims històrics


Ja hem arribat a una fita que hem de seguir-la amb atenció. Estem a punt de superar els màxims històrics aconseguits en el 2001. El HCH invertit dona optimisme per la ruptura, ja que el seu objectiu està molt més enllà d'aquests màxims.

La clau està en què durant les properes sessions veiem una ruptura contundent dels 1.550 punts, queden dues sessions per provocat també la ruptura en gràfic setmanal. Per contra si no fos capaç de superar aquests màxims en el curt termini, segons les candles que se'ns presentin, podem optar per tancar posició per una pressumpte construcció de doble sostre.

Tenim els principals índexos americans batent màxims històrics, i com ens té acostumats últimament, Sovereign no vol seguir la tendència general. Està mostrant una debilitat exagerada que l'apropa als 16.53, antics mínims relatius.

En l'anterior anàlisi anunciàvem una possible tornada alcista en W si aconseguia superar amb fortalesa els 19.39 dòlars. Aquesta fita no va ser trencada i estem veient un moviment lateral comprès entre els 16.53 i els 19.39 dòlars.

El preocupant és que, si en aquests moments que el mercat acompanya Sovereign entra en un moviment lateral tontejant amb els mínims. El dia que el mercat es torci podríem haver de desenpolvar referències com els 15.87 i 14 dòlars.

Gonzalo Bernardos, mercat immobiliari negre

Gonzalo Bernardos a Versió Rac1 (05/10/2007)Intervenció de Gonzalo Bernardos al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Parla l'explosió de la bombolla immobiliària que està succeint a tot Espanya i Catalunya.

Euro/Dòlar, en pujada lliureTenim el canvi Euro/Dòlar en pujada lliure, per tant no tenim cap referència per dalt. Ara fa un mes va superar els màxims històrics (de la curta vida de l'índex, 7 anys).

És més, ara fa unes poques sessions, va trencar la cunya alcista que estava formant des de feia 2 anys. La solvència de la ruptura sembla clara. Tot indica que l'índex té la intenció de realitzar un pullback sobre aquesta cunya, per tal de retornar i superar màxims històrics.

Recordem que una violenta pujada euro/dòlar podria causar greus problemes a l'economia americana, per tant és possible que s'intenti estabilitzar aquesta depreciació del dòlar per part americana; intentant invertir la tendència o suavitzant la depreciació.

En el gràfic setmanal es pot veure clarament que s'està intentant realitzar una nova alcista, tant potent com la realitzada entre 2001 i 2005? No arriba a tant la nostra bola de cristall.

Ibex 35, HCH o nova ona alcista?


En el selectiu podem entreveure un possible HCH. La clau és trencar aquests 15.000 punts que anularia la possibilitat.

Però ara per ara sembla que aquesta possibilitat perd força, ja que l'índex està en línea ascendent.

El coll del posssible HCH està en els 13.500 punts.

Apple, HCH invertit trencat


Ara fa dues sessions parlàvem de la possible existència d'un HCH invertit. Doncs bé, avui el seu coll ha sigut trencat amb un gap d'escapament alcista, sembla un escapament fiable.

Per tant serà una bona opció provar fortuna i comprar en el tancament d'avui. L'objectiu serà la projecció de la ruptura, que coincideix amb els 190 dòlars. L'stop el posarem en la pèrdua del coll del HCH.

Ibex 35, 5è recolzament a la directriu


Acabem de veure una espècie de trenc d'alba doji, una pauta molt fiable de canvi de tendència, de baixista a alcista. A més la base del canal ha servit per produir aquesta volta utilitzant-lo de suport.

El volum ha acompanyat en aquesta última candle i sembla que l'índex està en disposició a llançar-se a realitzar una nova ona a l'alça, passant de pautes estacionals.

La validesa d'aquesta pauta de canvi de tendència només el temps donarà o treurà la raó.

Apple, possible HCH invertit


Increible fortalesa la d'Apple. La passada crisis, que ha portat els índexos per sota de nivells des de començaments de 2007, només li han provocat unes pessigolles. A més estem detectant un possible HCH invertit -cal dir que a aquest HCH invertit és poc ortodox, li falta l'hombro esquerre- que podria portar el valor a fites molt altes.

Si es produís la ruptura del coll del HCH -línia blau cel- amb solvència, podria projectar la cotització fins els 190 dòlars.

Per sota els nivells estan clars, té suports importants allà on existeixen línies roses i a la línia de tendència alcista a mig termini.

Fersa, posible HCH

Fersa no sembla molt motivada a pujar en aquestes últimes sessions d'èxtasis alcista en el mercat local. I aquest fet l'ha portat a navegar pel coll del HCH que ha format durant la seva curta vida bursàtil. En properes sessions podrem esbrinar si es fa realitat l'HCH o el deixa enrera per tal d'acompanyar al mercat (alcista, si continua).

Si aconseguís trencar el coll serien bones noticies per la nostra cartera bearish ;)
La sessió d'avui ens ha deixat una gran candle llarga blanca, d'aquelles que poden donar la volta a una tendència. Si ens fixem, ha tancat just en el línia de projecció del trencament del coll del HCH.

Per confirmar una tornada cap a la tendència alcista hauria de superar aquesta linia amb firmesa i la resistència clau dels 4.75 euros, que coincideix amb aquesta primera línia de tendència baixista. Tot això ho hauria de fer amb considerable volum. Si ens fixem en el volum d'avui no hi ha una excessiva diferència amb les sessions anteriors, indicatiu que no aquesta ruptura encara no és del tot fiable.

Increible l'sprint alcista viscut aquestes últimes dues jornades. Només cal veure en el Sabadell, la candle penetrant d'ahir i l'impresionant gap deixat en la candle d'avui.

Tot i no ser una candle molt alcista la d'avui, hem de respectar l'stop posat a l'obrir la posició. Per tant, venem a preu de tancament d'avui i fem plusvàlues.