Carles Torrecilla, el preu (II)

Carles Torrecilla al Món a Rac1 (13/11/2008)



Intervenció de Carles Torrecilla al programa El Món a Rac1 de Jordi Basté en la seva secció "Economia de butxaca" o "Economia d'estar per casa".

A l'anterior aparició Carles Torrecilla va detallar les principals característiques que usen les empreses a l'hora de marcar els preus del seus productes, va explicar que la tendència de les empreses és intentar fixar els preus que està disposat a pagar cada consumidor. En aquesta ocasió comenta quins mètodes té el sector serveis a l'hora de marcar els preus.

El cost de producció d'un servei, posem per cas, la consulta de 10 minuts a un doctor per realitzar un diagnòstic, pot suposar 10 euros. Doncs, per què ens en cobren 100? La resposta és que els professionals carreguen altres tipus de càrrecs, no només el de producció d'un servei.

Càrrecs que no formen part del cost de producció poden ser els estudis i títols acadèmics que el professional ha recol·lectat, l'experiència que ha aconseguit durant la seva etapa com a professional i també el % d'encert en els diagnòstics respecte la competència.

A part d'aquests càrrecs que no formen part del cost de producció, el sector serveis també s'apunta a l'estratègia de discriminació de preus per intentar treure el màxim benefici.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada