Santiago Niño Becerra, encertant

Santiago Niño Becerra a Versió Rac1 (30/09/2008)



Intervenció de Santiago Niño Becerra al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Insisteix en què fins al moment no hem vist res, la caiguda brutal tindrà lloc durant el 2010. Ens explica que per ell un crash no és que el Dow Jones baixi 800 punts en una jornada, per ell un crash és que hi hagi una cua de clients de 100 metres en les entitats bancàries intentant retirar els seus estalvis.
Mitjançant dades obtingudes per Cárpatos, aquí tenim el preu dels Default Credit Swaps de diferents bancs espanyols i europeus...

Caja Madrid, Sabadell i Caixa Catalunya en estat d'alerta.
CAM i BANCAJA molt preocupant.
Sembla que a ING de moment no ha saltat l'alarma.

"Ya que hablamos de bancos, dispongo de datos actualizados de cómo están los credit default swaps de bancos europeos y de bancos y cajas españoles, vamos con ellos:

Vamos con los españoles que he podido encontrar:

BBVA: 117,7 y SAN: 122,3. Como vemos juegan en una división aparte. El mercado no les ve un riesgo real, y personalmente tampoco. Son bancos totalmente seguros ahora mismo, especialmente el BBVA menos metido en aventuras, pero el Santander también está bien.

CAIXA 282,5, BANKINTER: 257,5, POPULAR: 295, están en el nivel de los CDS subidos de tono, pero sin que sea alarmante.

CAJA MADRID: 306, Sabadell 308 y Caixa cataluña con 330, altos, y ya a vigilar.

CAM: 517 y BANCAJA: 696, con niveles muy preocupantes. Hay que tener en cuenta que esto significa que para asegurar deuda por 10 millones de euros de Bancaja hay que pagar una prima de 696.000 euros al año, y eso es mucho dinero.

En cuanto a bancos importantes:

UBS: 260, CREDIT SUISSE: 129,2, BNP: 84,5, SOCIETE GENERALE: 129,2, DEUTSCHE BANK: 144,2, FORTIS: 666,7, MORGAN STANLEY: 1020,4 ojo a cómo tiene el CDS con planes de rescate y toda la pesca, ese es un nivel muy peligroso, GOLDMAN SACHS: 448,8, Dexia 550, Natixis 325, Commerzbank 163. ING 190."

Carles Torrecilla, Low Cost

Carles Torrecilla al Món a Rac1 (25/09/2008)



Intervenció de Carles Torrecilla al programa El Món a Rac1 de Jordi Basté en la seva secció "Economia de butxaca". Aquesta setmana toca parlar del concepte Low Cost. Intentar reduir costos a serveis a l'abast de pocs, per tal d'arribar a les masses, o sigui, que el consumidor no sigui només l'elitista, sinó també la classe mitja, molt potent en els món occidental.

Sala-i-Martin, dur contra els intervencionistes

Sala-i-Martin a Versió Rac1 (23/09/2008)



Intervenció de Xavier Sala i Martín al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Sala i Martín fa un crítica aferrissada contra l'intervencionisme en les últimes mesures que està prenent USA d'injectar diners per comprar actius tòxics als bancs.

Una de les raons que dóna Sala-i-Martin és la famosa "moral hazard", ja que amb aquests salvaments dels bancs s'incita als mateixos directius i accionistes dels propis bancs a tornar a prendre riscos en el futur, ja que no veuen castigat els seus excessos quan fan les coses malament.

Carles Torrecilla, 20 preguntes per entendre la crisis

Carles Torrecilla al Món a Rac1 (18/09/2008)



Intervenció de Carles Torrecilla al programa El Món a Rac1 de Jordi Basté en la seva secció "Economia de butxaca". Jordi Basté li fa una bateria de preguntes per entendre millor la crisis que estem vivint en aquest moment. 20 preguntes claus que ens faciliten la comprensió de la delicada situació financera.

Cárpatos, Credit Default Swaps pels núvols

En dies complicats com aquests, és imprescindible llegir al nostre analista favorit Cárpatos. AIG en plena tempesta, els seus crèdit defaul swaps ja estan descomptant la fallida.

Petroli, 100


Els 100 a part de ser un antic màxim relatiu és un número psicològic important. Per tant, és possible que els 100 siguin una dura línia de rebassar pels bearish.

Però sembla que el cru està en caiguda lluire i potser hauríem de mirar quins poden ser els següents nivells que poden sostenir els preus del barril. Tenim una zona de suport en els 85.5 dòlars. I també una altre més forta en la base del canal alcista a llarg termini, vigent des de 2002, concretrament ara està al voltant dels 72 dòlars.

Podem força correlació entre la caiguda del petroli i l'apreciació del dòlar. El causant principal és que la divisa amb què es negocia el petroli a nivell mundial és precisament el dòlar. Per exemple, per Europa aquesta baixada del preu de petroli s'ha vist compensada en la fortalesa del dòlar.

Carles Torrecilla, les targetes

Carles Torrecilla al Món a Rac1 (10/09/2008)



Intervenció de Carles Torrecilla al programa El Món a Rac1 de Jordi Basté en la seva secció "Economia de butxaca". En aquesta ocasió ens parla del món de les targetes de crèdit i de dèbit. Exposa els aventatges i inconvenients d'utilitzar aquest producte, com també els hàbits dels seus consumidors.

Sala-i-Martin, Fannie Mae i Freddie Mac

Sala-i-Martin a Versió Rac1 (09/09/2008)



Intervenció de Xavier Sala i Martín al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Parla de la intervenció del govern americà en la "nacionalitació" de les entitats hipotecàries Fannie Mae i Freddie Mac. També dóna el seu punt de vista en les últimes declaracions de Zapatero sobre la crisis, i com la crisis és especial per Espanya. La caiguda en picat del preu del petroli també és tractada.

Euro/Dòlar, inici de fase baixista?


Ara fa una sessió la directriu principal alcista vigent des del 2002 ha sigut violada. Els propers objectius pel canvi euro/dòlar són el 50% de retrocés de fibonacci, que cau en els 1,385 i també està a prop un anterior màxim relatiu que està just en els 1,37.

Aquest impuls baixista que ha portat a la ruptura de la directriu pot ésser deguda a la nacionalització de Fannie Mae i Freddie Mac, recapitalitzant-les. El mercat ha recolzat la decisió i ha impulsat la confiança en l'economia americana, i en conseqüència al dòlar.

Carles Torrecilla, el xiringuito

Carles Torrecilla al Món a Rac1 (02/09/2008)



Intervenció de Carles Torrecilla al programa El Món a Rac1 de Jordi Basté en la seva secció "Economia de butxaca". Des d'un punt de vista de proximitat amb el ciutadà ens parla amb de la crisis en la seva vesant psicològica. La crisis té una part de real i una altre de psicològica, les quals es van alimentant i creant un cercle viciós, amb un magnífic exemple Carles Torrecilla ens parla d'aquesta famosa crisis psicològica.