Un toc als polítics

Deixem pas als tècnics si us plau. Aquest article ho explica molt bé.

Euro/Dòlar, pullback confirmat


Ha trencat definitivament els màxims anteriors i com a conseqüència ha confirmat el pull-back que ha estat formant.

Una vegada confirmat, l'objectiu es fixa irremediablement en els 1.46, el màxim històric absolut. Una vegada en aquest nivell veurem com de forta pot ésser la resistència.

Ibex 35, Expedient Ibe-x


Avui s'han marcat nous màxims històrics, i com no podia ser d'una altre manera ha portat al fracàs la nostra estratègia venedora al fer saltar l'stop que teníem.

Per altre banda, al tancar per sobre de màxims històrics al tancament, interpretem que estem davant del ple desenvolupament d'una nova ona alcista en el sel.lectiu espanyol.

Prendrem posicions llargues en l'índex, posant stop en la pèrdua dels 15.407 punts, el nostre objectiu seran els 16.500 punts.

Crack del 87

Video del crack del 87, tot un imperdible.

Warren Buffet

Sempre va bé donar un cop d'ull a la visió de mercat de Buffet. Aquí tenim un altre article on a més ens dóna els 10 valors en el punt de mira de Buffet.
En el següent article podem veure una interessant visió de l'S&P tenint en compte la depreciació del dòlar.

Fersa, envolvent baixista


Envolvent baixista de llibre, a més amb gran volum, quasi igual al de la pujada de l'anterior sessió.

En aquesta pàgina ens hem estat flagelant amb cada error que hem comès, però també és just que ens felicitem quan fem les coses bé. Vam deixar un stop per sobre del impressionant gap baixista deixat ara fa un parell de mesos. I ahir va servir per parar l'impuls alcista, i avui no ha pogut am aquest i ha deixat una envolvent en tota regla.

Properament arribarem a la resolució de l'entrellat ja que el gap i el coll del HCH es van apropant, haurà d'escapar per dalt o per a baix. Veurem qui guanya.

Es confirma la correcció en l'índex espanyol. I la baixada d'avui, a part de confirmar la tendència baixista a curt, dóna nous nivells per objectius i stop de pèrdues.

Com que els 15.300 punts ja els hem aconseguit, anem a baixar l'objectiu de l'estratègia a 15.00 punts. També aprofitarem el gap deixat dilluns per canviar l'stop de pèrdues, concretament, establirem l'stop en la recuperació 15.475 punts.

Xina, aires de primera potència

Sembla que Xina comença a ser una candidata ferma a primera potència.

Ibex, doble sostre?


Ens tirem a la piscina i anem a buscar una possible figura de doble sostre prenent posicions curtes en l'índex. Porta dues sessions jugant amb els màxims històrics, però de moment no ha aconseguit trencar-los.

I mirant a l'altre banda de l'atlàntic, ens deixa una gran oportunitat per entrar en el mercat baixista. El nostre primer objectiu seran els 15.300 punts i l'stop el situarem en els m'axims històrics aconseguits en la sessió del divendres, els 15.624 punts.

Amb un implecable marubozu baixista l'S&P ens ha informat que la correcció encara no ha acabat i que podria quedar encara més recorregut a la baixa.

Hem de ser estrictes amb els nostres stop de pèrdues i executar-les quan arriba el moment. Aquesta nova estratègia ha sigut precipitada, ja que sempre hem d'esperar a la confirmació d'una figura, i aquella candle de ona alta, ni molt menys era una pauta fiable de canvi de tendència.

Els següents nivells a seguir són els 1.500 punts, el possible pull-back al coll del HCH i la mitjana mòbil de 200 sessions.

Comentari interessant

Comentari extret de la web de Cárpatos, ho envia un lector.

Dax, figura de volta baixista


Aquestes dues últimes candles en el gràfic setmanal del Dax ens estan indicant un canvi de tendència d'alcista a baixista. Si unim que avui han vençut els contractes de futurs i opcions, podem donar més força a aquest supòsit.

Són claus els 7.650 punts, ja que la seva pèrdua també seria la pèrdua de la directriu alcista principal verda. Si això es produís aquest canvi de tendència podria ser més acusat a conseqüència d'aquesta figura de doble sostre que s'està entreveient. La superació de màxims històrics invalidaria tota aquestes suposicions exposades.

En aquesta jornada de venciments de futurs i opcions hem vist com sempre una gran volatilitat, però sembla que els índexos volen ensenyar-nos alguna cosa.

Com podem veure en el CAC 40 francés, no ha pogut doblegar aquesta línea de tendència, i les últimes candles han dibuixat una estrella fugaç, signe de debilitat i de canvi de tendència d'alcista a baixista. Els índexos en general no es veuen acompanyats per tots els valors ni els sectors importants, indicatiu d'existència de divergències baixistes.

És clau que es mantinguin els 5.280 punts, ja que sinó estaríem davant d'una ruptura de coll d'un perillós HCH.

Ara fa un parell de setmanes dèiem que el canvi euro/dòlar anava a provar la resistència superada, o sigui a realitzar pullback a la línea verda.

Doncs sembla que la nostra bola de cristall comença a ser fiable. És més, acaba de superar els últims màxims, i per aquest motiu hem de buscar una nova fita com a objectiu. Aquesta fita no és més que els màxims històrics, si prenem com a referència al marc alemany, de fa tres dècades. Sembla que els 1.46 sembla destinats a marcar-se més tard o més d'hora en les transaccions del mercat de divises. Una vegada aconseguida, veurem si és capaç de superar-la, si fos així, compte amb les implicacions que podria tenir tenir via lliure per amunt.

Curiosa pauta a l'Ibex

En el següent article podem veure una curiosa pauta que està creant-se en els dies de venciment de futurs i derivats.

S&P 500, objectiu 1.600


Ara fa dues sessions tancàvem posició per una possible correcció del principal índex americà. Doncs avui, encara que sembli precipitat, tornem a obrir posició, en aquest cas llarga.

Els motius són que avui hem vist una possible volta deixant una candle d'ona alta amb reminiscències a martell. Donarem per tancada la correcció per tornar a desenvolupar una nova ona alcista. I els motius són que la correcció just s'ha parat al 23,60% de retrocés i a més coincideix en un suport creat l'any 2001. Per tot això apostem per una tornada alcista.

Comprem a tancament d'avui, l'stop el marquem en els mínim deixats en el dia d'avui, el nou objectiu seran els 1.600 punts, que coincideixen en el sostre del canal blau. Però no ens oblidem de l'objectiu del trencament del coll de l'HCH invertit.

Apple, intractable


Avui aprofitem per donar un repàs a la nostra posició oberta. Recordem que tenim un llarg des que es va trencar el coll del HCH invertit.

Com que des d'aquell dia ha plogut molt, anem a canviar l'stop de pèrdues, ja que en aquests moments queda força desfassat. Aprofitarem l'últim gap deixat que ja ha sigut provat en dues ocasions, donant una fiabilitat alta a aquest gap com a suport. Concretament el situarem en la pèrdua dels 161.6 dòlars en el tancament.

L'objectiu continuen essent els 190$, però de moment ja tenim assegurada les plusvàlues en aquesta estratègia.
És realment d'admiració la qüota d'encert que té Jose Luis Cava en els seus anàlisis. En aquest vídeo tenim un exemple. És del 9 d'octubre.
Interessant article del "The New York Times" sobre aquesta última escalada del preu del petroli.

Sovereign, era previsible


Sovereign finalment ha trencat aquest terra format a les proximitats dels 16.50 dòlars, ho ha fet d'una forma contundent. Sembla que els ossos han tornat a guanyar la batalla, i toca seguir una nova ona baixista que podria portar el valor a la zona dels 14 dòlars, que coincideix amb el nivell de retrocés del 61,80%.

Tenim un primer suport molt proper a la zona on ha tancat avui el valor, els 15.87 dòlars. Si els mercats reaccionessin a l'alça en les properes sessions podria ser un bon suport, per contra si segueix aquesta tendència baixista aquesta referència podria perdre's en una o poques sessions.
Sala-i-Martin a Versió Rac1 (16/10/2007)



Intervenció de Xavier Sala i Martín al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Parla de temes com si realment és eficient l'estat del benestar, o sigui, sanitat i educació públics. També parla de si les ajudes als països del 3er món són efectives. També dóna algun punt de vista sobre el tema del canvi climàtic.

S&P 500, figura de volta confirmada


Avui s'ha confirmat la senyal de tornada dibuixada el dijous passat. La possibilitat de doble sostre plana a l'ambient, i es fa més preocupant quan aquest doble sostre es converteix en triple si tenim en compte el toc de fa uns anys.

En aquests casos és millor tancar posicions obertes i mirar els toros (o els ossos) des de la barrera. Si això només fos una mera correcció, ens incorporaríem al moviment quan tranqués els últims màxims històrics.
Poc ha durat la nostra aventura pel sel.lectiu espanyol. Tanquem posició en el tancament d'avui. Per la figura feta, una estrella fugaç, necessitaríem confirmació, però vist els índexos americans podem assegurar que demà tindrem aquesta confirmació.

De moment és millor tancar posició i esperar l'evolució. Ens hem apuntat just al final del festival alcista i degut a que estàvem en un mercat en èxtasi hem d'anar amb compte amb una possible correcció.

Podríem estar davant un doble sostre, és bàsic aguantar els 14.628 per a què la tendència alcista a mitjà termini no s'espatlli.

Ibex 35, moviment!


L'HCH està esfumant-se. Els baixistes definitivament han perdut la batalla. A l'índex espanyol li toca anar cap a dalt. En un dia s'ha carregat vàries referències: els 15.000, un gap baixista i una línia baixista de tendència.

S'ha desfet la possibilitat d'HCH i vista la fortalesa alcista americana, obrirem posició. L'objectiu el posarem en aquesta primer línea de tendència blava, sembla el camí natural a seguir. L'stop el situarem en la pèrdua del gap alcista dels 14.444.

Ha sigut l'autèntica estrella del dia. Amb un volum brutal i un imporessionant gap ha trencat els últims màxims i ha tancat amb una pujada del 7%.

El trencament de la cunya ascendent fa cosa d'un mes feia preveure una escapada a l'alça, com així està sent.

Sembla inevitable que el valor arribi fins els sotre del canal, situat en els 22 euros. Ara s'entén perquè fa uns mesos Alierta va comprar opcions call a 22. Sembla que en poc temps començarà a rentabilitzar la seva inversió.

Aquest gap serà una bona referència per saber el futur de l'acció, respectant-lo o trencant-lo.

S&P 500, trencant màxims històrics


Ja hem arribat a una fita que hem de seguir-la amb atenció. Estem a punt de superar els màxims històrics aconseguits en el 2001. El HCH invertit dona optimisme per la ruptura, ja que el seu objectiu està molt més enllà d'aquests màxims.

La clau està en què durant les properes sessions veiem una ruptura contundent dels 1.550 punts, queden dues sessions per provocat també la ruptura en gràfic setmanal. Per contra si no fos capaç de superar aquests màxims en el curt termini, segons les candles que se'ns presentin, podem optar per tancar posició per una pressumpte construcció de doble sostre.

Tenim els principals índexos americans batent màxims històrics, i com ens té acostumats últimament, Sovereign no vol seguir la tendència general. Està mostrant una debilitat exagerada que l'apropa als 16.53, antics mínims relatius.

En l'anterior anàlisi anunciàvem una possible tornada alcista en W si aconseguia superar amb fortalesa els 19.39 dòlars. Aquesta fita no va ser trencada i estem veient un moviment lateral comprès entre els 16.53 i els 19.39 dòlars.

El preocupant és que, si en aquests moments que el mercat acompanya Sovereign entra en un moviment lateral tontejant amb els mínims. El dia que el mercat es torci podríem haver de desenpolvar referències com els 15.87 i 14 dòlars.

Gonzalo Bernardos, mercat immobiliari negre

Gonzalo Bernardos a Versió Rac1 (05/10/2007)



Intervenció de Gonzalo Bernardos al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Parla l'explosió de la bombolla immobiliària que està succeint a tot Espanya i Catalunya.

Euro/Dòlar, en pujada lliure



Tenim el canvi Euro/Dòlar en pujada lliure, per tant no tenim cap referència per dalt. Ara fa un mes va superar els màxims històrics (de la curta vida de l'índex, 7 anys).

És més, ara fa unes poques sessions, va trencar la cunya alcista que estava formant des de feia 2 anys. La solvència de la ruptura sembla clara. Tot indica que l'índex té la intenció de realitzar un pullback sobre aquesta cunya, per tal de retornar i superar màxims històrics.

Recordem que una violenta pujada euro/dòlar podria causar greus problemes a l'economia americana, per tant és possible que s'intenti estabilitzar aquesta depreciació del dòlar per part americana; intentant invertir la tendència o suavitzant la depreciació.

En el gràfic setmanal es pot veure clarament que s'està intentant realitzar una nova alcista, tant potent com la realitzada entre 2001 i 2005? No arriba a tant la nostra bola de cristall.