Sala-i-Martín, especulació en el petroli?

Sala-i-Martin a Versió Rac1 (25/06/2008)Intervenció de Xavier Sala i Martín al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Parla de les causes reals de l'encariment del preu del petroli, aposta per una única causa que és un increment de la demanda que no ve acompanyada per un increment de l'oferta. Refusa que la causa pugui ésser l'especulació i l'increment de volum de negociació que pugui existir en el mercat de futurs del petroli.

Petroli, desbocat


Superant totes les previsions dels analistes el petroli va aconseguir traspassar els 100 dòlars d'una forma molt còmode en el mes de febrer. El més espectacular del cas és que s'està recolzant sobre una directriu accelarada que l'ha portat a tocar i intentar trencar el canal per on circula el preu des de 2007.

Si ens fixem amb les línies blau marí, podem fixar-nos en què le canal principal a llarg termini va ser violat al mes d'abril i en aquest juny ha realitzat el corresponent pull-back donant solidesa a la ruptura.

No sabem quin pot ésser l'objectiu del preu que pot aconseguir el futur del petroli, però mentre es mantingui en la línia blau cel, el seu estat de salut és impecable.

Carles Torrecilla, consum en temps de crisis

Carles Torrecilla al Món a Rac1 (10/06/2008)Intervenció de Carles Torrecilla al programa El Món a Rac1 de Jordi Basté. Parla del comportament de gent a l'hora de consumir en temps de crisis, i com aquests comportaments, a vegades, poden ser una mica irracionals.