Oriol Amat, aquesta crisis és com la del 2001

Oriol Amat a Versió Rac1 (09/12/2008)



Intervenció d'Oriol Amat, catedràtic d'economia financera i comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, al programa Versió Rac1 de Toni Clapés. Oriol Amat es mulla i explica que és bon moment per invertir en borsa. Segons ell, la millor opció és invertir en sectors en els que confiem i tinguem informació. Si utilitzem l'ajuda d'un assessor hem d'anar en compte i dirigir-nos només a aquells que han viscut molts anys en els mercats, como a mínim un assessor ha de tenir 15-20 anys d'experiència als parquets.

Segons Amat, el preu de l'habitatge encara ha de baixar un 20% més, durant aquests anys de bombolla es va produir un gran desfasament entre preu de l'habitatge i renda per càpita.

Respecte a les empreses naixents, dóna un consell als seus directius, en els seus primers anys de vida l'empresa ha d'especialitzar-se i diversificar poc, així pot fer-se més forta en el seu sector i desmarcar-se de la competència.

Insisteix en què estem immersos en una crisis de curta durada i la compara amb la crisis de les tecnològiques del 2001. Patirem la crisis no més de dos o tres anys. El que sí ha portat de nou aquesta crisis és un equilibri de poders a nivell mundial, el traspàs de riquesa d'occident a orient és un fet.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Considero a Oriol Amat un gran professional i m’encanta escortar-lo. Però em fa gràcia que sembla que aquest últim any s’està publicitant al màxim i no ser el perquè precisament aquest any. En menys d’un any l’he vist a la televisió 3/24, a la contra de la Vanguardia i a un parell de llocs més que ara mateix no recordo. Els mitjans han descobert ara la seva gran vàlua, com va passar amb el Leopoldo Abadia, o hi ha algun altre motiu ?

Unknown ha dit...

Aquesta crisis ha sigut una eina de marquèting rodona per posar l'economia a la palestra.

Molta demanda d'informació econòmica, almenys des dels mitjans de comunicació tradicionals, i això ho estan aprofitant tots els que poden, treient llibres, sent tertulians o fent conferències...

Només cal veure a qui han donat el Nobel, segurament s'ha valorat més la seva aportació divulgadora que pel seu treball d'investigació. El circ mediàtic ha arribat a l'economia, i ho celebro, ja que millor que l'entreteniment vingui pel culebrot de la crisis que pel del cachuli.

Anònim ha dit...

Si, ja hi han prous programes de 'culebrons', com a mínim durant aquests mesos els mitjans tradicionals han donat més importància a l'economia que no pas a la 'Rociito', que ja tocava !!

Anònim ha dit...

Avui he anat a una conferencia del Oriol Amat sobre la Crisis i com la veu, demà faré un escrit del que m'ha semblat la seva intervenció, però ja t'anticipo que el regust de la conferencia ha sigut molt bona.

Unknown ha dit...

Perfecte, estaré pendent del teu post! Per cert, la qualitat dels continguts i la productivitat del teu blog està totalment a l'alça. Felicitats per la teva bona feina.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies. La veritat es que estic intentant millorar dia a dia e intentar publicar cada dia. Però a vegades es dificil trobar el temps necessari per llegir el que ha passat i escriure un article amb certa qualitat, per això si algun dia no tinc temps no publicaré aquell dia, encara que la meva intenció es ser constant.

Publica un comentari a l'entrada