Futur del Bund, ens atrevim amb els derivats


Anem a analitzar l'apassionant món de la renda fixa. No tenim molts coneixements, però hi han 3 conceptes bàsics que s'han de saber.

Primer, quan més valor té un bono menys rendabilitat dóna, i al contrari.

Segon, es veuen molt afectats per qualsevol noticia macroeconòmica. En principi si la noticia és dolenta el bono baixa ja que actua com a valor refugi, ja que hi ha trasvàs de la renda variable a la fixa, si la noticia és dolenta al revés.

Tercer, els tipus d'interés van contra el bono, si puja el tipus d'interés, baixa el preu del bono ja que perquè sigui rendible ha d'augmentar els interessos de la renda fixa.

Ara analitzarem el gràfic setmanal de bono alemany. Com podem veure quan els tipus d'interessos pujaven el bono baixava; i ara que els interessos estan pujant, el bono baixa.

Per altra banda veiem que en les últimes setmanes es va produir una caiguda molt brusca. Això és a conseqüència de què les intencions dels banc central europeu a pujar els tipus interés. Per contra, els rebots en el bono són a causa de les males vibracions macroeconòmiques (crisis hipotèques subprime a Estats Units, possible recessió americana...). Com podem veure una bona dada macro és bona per la renta variable i dolenta pel bono; i una dolenta, dolenta per la renta variable i bona pel bono.

Sembla que està rebotant, però aquesta última candle no és molt maca, i just quasi està a tocar d'una directriu baixista que no he dibuixat. Per aquest motiu posem una senyal de precaució en aquest gràfic, ja que podríem veure una tornada baixista.

Cal dir que en aquesta caiguda bestial va perdre la directriu alcista a llarg termini unes quantes sessions, però al final va aconseguir recuperar-la, ara veurem si s'intenta tornar a trencar aquesta directriu, hi fa pull-back o simplement continua la tendència alcista en què es troba durant aquestes últimes setmanes.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Nice analysis

Ben Bernake

Publica un comentari a l'entrada