S&P, ruptura de les 200 sessions


Per ilustrar millor el què està passant a l'altre costat de l'atlàntic, deixem pas al Standard and Poor's. Aquest és l'índex que millor respresenta el delicat moment que estan passen les borses americanes.

Primer de tot, fixem-nos en el brutal volum que hi va haver a la baixa en aquestes últimes sessions, tal fet només ha succeit tres vegades des de la segona guerra mundial. Al 90 i al febrer passat es van solventar amb una pujada espectacular (tancament de curts ho propicia), però al 87 va desembocar en un crash.

Per altra banda veiem que l'S&P ha perforat sense miraments la mitjana de 200 sessions, nivell important pels participants del mercat. També ha perdut el canal per accelerat per on circulava des de fa un any. La preocupació també és rellevant perquè l'índex no té cap referència on recolzar-se fins els 1.364 punts.

Situació atípica que per història només es pot resoldre amb un moviment brusc cap amunt o cap avall.

La injecció de liquidesa que va donar la reserva federal per tal d'aguantar els mercats aquesta setmana passada sembla que no li està funcionant tan bé com fa 3-4 mesos. Potser la setmana que ve tornen amb més armament, si fos així podríem entreveure que es pot resoldre la situació amb una violenta pujada; si la mà de Déu fracassa, convindria cordar-se bé els cinturons.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada