Criteria, tendència baixista


Si ens fixem en el gràfic, podem veure que el preu màxim marcat per Criteria va ser a l'obertura de la cotització en el seu primer dia, aquesta dada ja és indicativa de què la petita història de Criteria en el parquet no ha sigut molt existosa.

En aquests escasos tres mesos que Criteria porta pintant al gràfic, ens ha deixat una tendència baixista força marcada. De fet en la sessió anterior va marcar uns nous mínims. El valor va marcant màxims i mínims decreixents, i mirant l'entorn de les borses mundials en aquest moment, no sembla que la situació vagi a fer-se reversible.

Criteria és la cartera de valors que té "la Caixa" sota el seu comandament. Criteria irremediablament seguirà als principals índex mundials, i justament avui, l'S&P 500 ha violat el canal alcista que estava vigent des de 2003-2004. Aquesta pèrdua de suport de l'índex director de les borses mundials deixa amb negres perspectives el futur immediat i no tant immediat.

Sembla que estem a punt d'entrar en estanflació, recessió més inflació. L'estanflació no és gens bona per les borses, ja que donada la recessió els beneficis de les empreses cauen dràsticament i això fa caure el valor dels actius, o sigui de les accions de les empreses. L'estanflació intenta retallar el gran diferencial creat aquest últims anys entre actius (accions i pisos) i commodities (matèries primes, aliments). El 2008 no és el millor moment per comprar o mantenir accions.

Si mirem el valor des d'un punt de vista tècnic, ara mateix donaria venda a l'aconseguir un nou mínim en tancament, o sigui si el valor tanqués per sota dels 4.49 donaríem senyal de venda.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada