S&P 500, perill bearish a llarg termini


Hem portat moltes vegades a la palestra l'S&P 500, índex representatiu dels mercats mundials, en gràfic diari. Però avui, aprofitant que estem a final de setmana, mostrem el gràfic setmanal. I ho fem perquè volem analitzar el MACD setmanal; està succeint una cosa poc habitual, el MACD està passant del terreny positiu al terreny negatiu.

Si ens fixem enm l'històric, va ser a finals del 2000 l'última vegada que succeir el mateix, la regla del MACD setmanal per calcular les tendències a llarg termini sembla que en el cas del SP 500 funciona perfectament.

L'incògnita ara serà saber si és una introducció en el negatiu per un temps llarg, o simplement és una ruptura falça del zero.

Per ajudar-nos a entreveure quina pot ser seria bo fixar-nos en altres indicadors. La línia de tendència a llarg termini vigent des de 2003 ha estat respectada sempre, doncs ara sembla que està a punt de ser violada, per tant, si a tancament de sessió setmanal veiessim aquest trencament, això donaria fiabilitat a aquesta senyal de l'entrada del MACD en terreny negatiu.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada