Ibex 35


Sembla que el mercat diu 16.000 a viva veu! Avui ha trencat una resistència difícil, la del canal alcista, i ho ha fet amb un gap com feia temps q no es veia. Demà tocaria veure la confirmació d'aquesta ruptura. Si hi hagués confirmació, donaríem el toc de sortida per aconseguir els 16.000, que coincideix amb el sostre del canal alcista a llarg termini.

Iberdrola


Sembla que Iberdrola ha tocat sostre, almenys temporalment. Aquest sostre, canal blau, a més es veu reforçat pel canal alcista a curt de color verd. La candle deixada avui té implicacions baixistes i podria anar a tancar el gap fabricat avui.

Com que és possible que s'hagin vist màxims temporals, els que tinguin posicions llargues en el valor i van a curt-mitjà termini podrien ajustar l'stop i pujar-lo al 50% de l'última candle blanca llarga.

Unión Fenosa


Avui l'hem vista disparada com una moto, trencant totes les resistències que se li posaven per davant, tant el màxim històric com aquest canal alcista quasi horitzontal. A més amb un bon volum.

Al final ha tancat molt proper als seus mínim, deixant un gran sombra superior, una estrella fugaç de llibre. Només el suport, ahir resistència, de la directriu pot salvar de no baixar demà. en quan els nivells a tenir en compte per avall, tenim l'anterior màxim històric a 43.68 i en els 43.18 podria anar a tancar el gap.

Si així fos podríem pensar en comprar, ja que sembla que el sector energètic està completament desaforat.

Amper


Avui Amper no ha pogut amb aquesta nova directriu baixista. A última hora s'ha format aquesta candle que no és precisament maca. Una estrella fugaç que ens pot portar a consolidar durant les properes jornades, és possible que els 11.85 euros, 50% de la candle llarga blanca, siguin un bon suport per aquesta consolidació.

Una vegada agafat l'aire, és molt possible que torni intentar barallar-se amb aquesta directriu.
Un nou indicador que preveu les recessions. Pot ser útil per un futur no molt proper, de moment no hi ha indicis de recessió. Els bullish poden està tranquils uns mesos més.

http://www.bolsamania.com/derivados/imprimir.php?origen=bolsamania_com.carpatos&id=108847

Acerinox


Durant molta part de la sessió el suport 18.8 ha sigut violat. Però al final ha tancat en 18.79, li podem donar un vot de confiança, a més ha deixat un martell, potser una mica forçat, però la candle no ha estat tant dolenta com pintava, en les properes sessions veurem si es confirma el pull-back sobre el suport de 18.80.

Dogi


Dogi ha estat a punt de realitzar una cobertura de núvol fosc. Però al final de la sessió s'ha arrreglat la situació, ha tancat just per sobre del 50% de la candle blanca llarga deixada ahir.
A part, si ens fixem en el volum, veiem que el podem considerar ridícul comparat amb el de la sessió alcista viscuda ahir. De moment tranquilitat en el valor.
Potser s'està caient massa en el fatalisme, estic d'acord, però fa pensar.

http://www.cincodias.com/articulo/mercados/cigarra/nada/liquidez/cdscdi/20070530cdscdimer_4/Tes/

http://www.cotizalia.com/cache/2007/05/30/98_busca_culpable_burbuja_liquidez_alguien_donde_metido_greenspan.html

AcerinoxAcerinox portava dos senyals alcistes. El primer de trencament del canal baixista a mig termini i de superació d'un antic màxim relatiu. Ara sembla que va cap a aquesta segona resitència superada a buscar un pull-back.

Al tocar aquesta línea superada podríem intentar comprar. L'únic inconvenient que podem trobar-hi és que la candle deixada avui no és precisament bonica. És una clàssica coberta de núvol fosc. Si fos violada aquesta resistència dels 18.80 al tancament hauríem de desfer posicions.

Dogi


Podríem estar davant un doble mínim de llibre, a part en la sessió anterior a la d'avui, podríem dir que es va realitzar un salt, o sigui trencar la zona de suport i seguidament recuperar-lo per sortir contundentment a l'alça. En aquest cas, en la sessió d'avui amb una llarga candle blanca i amb un volum relativament alt.

El primer punt de control el marca la primera directriu baixita de color vermell. Quan s'arribi a la zona haurem de veure com es comporta. Hem de tenir en compte que hem de superar una candle baixista molt important. Si haguéssim comprat podríem posar l'stop de venda en els mínims de la sessió del dia passat.

S&P 500


Com podem veure, els americans van com una moto, no hi ha qui els pari, a la mínima correcció és aprofitada per entrar amb més força. Segons diu Cava això es deu als gestors de fons que es van quedar fora del mercat en la correcció que vam viure a finals de febrer i que ara estan intentant tornant entrar ja que veuen que els mercats segueixen completament alcistes.

Ara mateix l'S&P està en suport del canal a curt termini. Un dia o altre haurà de perdre aquest canal accelerat però de moment sembla que gosa de bona salut. Una dada a tenir en compte és la divergència baixista que s'està produint en l'indicador de moment RSI. No ens hem de posar les mans al cap, però si cal tenir-la en compte.

Si perdés el canal verd podria ser un bon suport el sostre del canal alcista a llarg termini que acaba de trencar l'índex fa poques sessions.

Tubos Reunidos


Tubos Reunidos avui ha quedat a punt de trencar aquesta directriu baixista, si demà aconseguís superar-la i amb volum, a ser possible més de 250.000 titols i molt millor més de 400.000, podria donar una senyal compradora. Per a baix veiem un suport en el 50% del cos de l'última candle blanca llarga i la directriu alcista a llarg termini.

El primers objectius serien els 20.15 i les 20.88, actuals màxims relatius i absoluts del valor.

Unión Fenosa


Com diu el meu idolatrata de labolsaporantonomasia, en les penúltimes sessions s'ha detectat unes candles amb cos petit i un alt volum. Això indica acumulació o distribució, al tocar en una de les directrius i rebotar i els últims rumors d'interès per part d'EON podríem dir que és possible que sigui acumulació. Per tant és possible que en les properes sessions la veiem llançada si l'Ibex i el mercat en general acompanya.

El primer objectiu són els actuals màxims històrics. I l'stop pels que van a curt termini seria la pèrdua en tancament de la primera directriu baixista.

Diner barat

El tema de moda, com no, l'excés de liquidesa.


http://www.elsabado.es/Actualidad/Articulos/39BurbujaDinero.html

Amper


Com Banesto, Amper ha anat a provar una altre vegada la línia blau cel, la candle deixada per Amper té millor aspecte que la de Banesto, sembla que Tallada sap el que es fa, és un magnífic pintor, o sinó només ens hem de remetre al gràfic d'Avanzit.

Quan més es provi, més fiable serà el suport. L'únic problema, és que si es perd, més fiable serà la seva ruptura i la posterior caiguda del preu.

Banesto


En molts valors s'han confirmat l'existència de resistències històriques. Però hi ha altres valors com Banesto, que en les últimes sessions no fa més que probar la fiabilitat de les seves linees de tendència a llarg termini, aquesta última candle posa entre l'espasa i la paret al preu, per dalt o per a baix, aviat ho sabrem.

Demà si no perd el suport, almenys una sombra llarga deixarà fora del canal.

Bankinter


Sembla que Bankinter posa en perill la seva tendència alcista en el curt termini. Ha perdut la directriu alcista a més curt termini, i també ha perdut la línia de tendència de més llarg termini que tan sols feia un parell de sessions havia superat. Ho ha fet amb una candle negra força llarga, que indica canvi de tendència.

Ara li queda la directriu secundaria a curt termini que pot parar el cop. El mercat dirà.

El tema de moda, com no, l'excés de liquidesa... Ens explica l'augment brutal dels últims mesos de l'M3. Intriga al més estil "Lost"...

http://www.bolsamania.com/derivados/imprimir.php?origen=bolsamania_com.carpatos&id=108505

Ibex 35


Compte amb el nostre sel.lectiu. Com es pot veure ha trencat els antics màxims, però, amb un volum que no ha superat la formació dels anteriors màxims. A més, ha tancat just en la línia blau cel, sostre que ja ha topat una vegada.

Si no aconseguís superar aquesta línia amb rapidesa i volum, aniríem una altre vegada a buscar la línia verda (canal accelerat alcista llarg termini) com a suport.

En tot cas si conseguís trencar la resistència, el recorregut pot ser força minso, ja que el sostre del canal alcista de 2003 (línia blava) està molt pròxim 15.700-15.800 i la fortalesa exhibida últimament per l'ibex no dóna a pensar que pugui amb ella.

Amper


Ahir Amper va formar un martell ben formós que va anar a tocar la línia que va rebassar fa unes setmanes, a més coincideix en un canal alcista format en el mitjà termini, per tant, el famós pullback ja està realitzat i ben format, com veiem, el rebot ha sigut instantani una vegada la prima líniea vermella ha sigut tocada.

Ara toca recuperar els 11.80 i seguidament tornar-se a barallar amb la difícil resistència del 12.09 euros. Si algú està dins els valor podríem situar l'stop de pèrdues en la pèrdua de la línia blau clar en el tancament.

Avanzit


Avanzit acaba de perdre el canal iniciat des del famós dia que tocà el 7.55, perdre'l pot suposar la seva debilitat en el mig termini, la candle deixada avui no dóna molt lloc per l'optimisme. El següent suport pot ser la línia blau cel següent, i si la debilitat fos més intensa hauríem de posar els ulls cap als 6.10, 6.20 zonals.

De moment no veiem molt volum, cosa que ens pot indicar que es pot redreçar la situació a curt termini.
Anàlis de la situació dels diferents índexs internacionals. No té pèrdua l'anàlisis de Jose Luis Cava del què està succeint a l'economia americana i el perquè de les mesures de Ben.

http://wallstreet-blog.blogspot.com/2007/05/video-analisis-tcnico-por-el-sr-cava.html

Líquid, líquid, líquid...

Un interessant article sobre el tema de moda en els parquets, la liquidesa.
http://www.safehaven.com/article-7591.htm

La mà de Déu

Com sempre el genial Cárpatos ens deleita amb els seus articles. En aquest cas explica els últims moviments de la mà més forta del món mundial.

http://www.bolsamania.com/derivados/imprimir.php?origen=bolsamania_com.carpatos&id=108214

Sovereign Bank


Al final els baixistes venceren. I com podem veure, el primer objectiu que vam programar per aturar la caiguda ha funcionat a la perfecció. El volum no ha sigut molt important, és una nota d'optimisme pels que estan passant un calvari en aquesta acció.

El lateral instal.lat en el gràfic quasi endèmic que en els últims temps s'ha passat a lateral-baixista porta de corcoll a tots aquells que estan dins esperant que el senyor Botín aconsegueixi el timó complet d'aquest banc pupes.

Banesto


Els dies anteriors ha estat temptejant la base del canal alcista a mig termini. Avui però, aquesta base ha sigut violada, la sessió de demà pot ésser clau, avui ha tancat just en els mínims relatius anteriors i en un suport deixat per un gap fa questió de dos mesos.

Com que està en zona complicada, anem a veure on podria parar-se: si aquest mínims relatius no són capaços de parar la baixada, la candle és força lletja, tenim l'altre suport corresponent al gap, que en aquest cas està en els 17.17. Superats aquest 17.17 podem veure retallades de major importància que podrien portar le valor fins els 16.64.

Pels alcistes, seria important quan abans millor recuperar el canal alcista a mig termini.

Repsol
Últimament Repsol estava força fuixa, des de que Sacyr va entrar a l'accionariat que no se li han vist forces.

Aquests útlims dies se li veu una força inusual, segurament a conseqüència de la fortalesa en què està el sector energètic per culpa de la rumorologia.

En el gràfic diari podem veure com Repsol està a punt d'afrontar-se a una doble línia de tendència i a un objectiu de fibonacci. Per tant les properes sessions seran claus per saber si el valor pot tenir prou fortalesa per enfrontar-s'hi o li cal una parada pel camí.

Si aconseguís superar aquesta línia de tendència acompanyat d'un destacat volum ens estaria indicant senyal d'entrada ja que en el gràfic setmanal, podem veure que el MACD està creuant a l'alça i a més ho fa en les proximitats de la línia 0. Segons l'escola dels indicadors de moments, aquesta senyal pot ser indicadores de grans alces.

BBVA


Avui ha trencat amb cert volum de directriu baixista que havia estat formant en els últims temps. Ha tancat just allà on té una resistència, a 18.60, i uns cèntims més amunt tenim la resistència de 18.65. I la més important a poca distància és la de 18.90. Per tornar a màxims primer de tot ha de passar aquestes tres resistències.

Nasdaq 100


Després de lluitar durant unes quantes sessions per intentar derrotar el sostre del canal alcista, al final avui ha claudicat, ha deixat una candle llarga i negre, que indica un provable canvi de tendència, a més ha perdut el canal alcista accelerat, marcat en verd.

Si continua la retallada el punts de suport poden ésser 1857, mínims relatius d'aquestes últimes sessions i 1849, màxim relatius de fa uns mesos.

Sovereign Bank


Fa només dos dies, trèiem a Sovereign Bank a la palestra, estava dibuixant un figura triangular que estava a punt de trencar. Sovereign ha esperat a sortir de comptes fins l'últim moment, i ja tenim l'incognita resolta. Com dèiem hi havia més probabilitats de trencar a la baixa, ha perdut els 24 dòlars deixant un martell invertit que té implicacions baixistes.

Els propers suports poden ésser els 23.50, la meitat del cos de l'última candle llarga blanca i el suport més fiable, els 23 dòlars. L'última oportunitat per tornar a recuperar els 24 euros seria respectar la mitja mòvil de 200 sessions i pujar fins els 24.

Iberdrola


El gran volum d'aquestes últimes sessions està fent que augmenti la probabilitat d'arribar fins l'objectiu del sostre del canal alcista. De moment avui ha obert amb un gap a l'alça que l'hem de marcar, en aquest cas en línees discontinuees. Aquest gap ens indica nous suports. Demà si el mercat acompanya Iberdrola hauria de consolidar aquests nous màxims històrics i començar la pujada lliure, i per anar bé, no perdre els 38.50 euros.

La veritat és que se la veu molt forta i això pot ser indicatiu que darrera de tot això hi podria haver alguna noticia corporativa de rellevància.

El proper objectiu alcista el posem al sostre del canal alcista de mitja-llarga durada, ara mateix passa pels 39.70 zonals. Una vegada en aquella zona s'ha d'anar en molt de compte, i mirar a curt termini si hi ha signes d'esgotament o d'una fortalesa tal que sigui capaç de superar aquest sostre.

Colonial


Astroc va iniciar de forma contundent les retallades en les cotitzacions de totes les immobiliàries i de retruc també a les constructores.

Colonial, antiga Inmocaral, no ha sigut excepció i ara mateix el seu gràfic està deixant entreveure un possible HCH. En aquests moments està intentant dibuixar l'últim hombro de la figura, com veiem el volum en el cap és força gran, i la baixada de magnitud que va tenir fa menys d'un mes també va venir acompanyada d'un important volum.

Amb aquests indicadors sembla una clàssica figura de HCH, faltaria confirmar-ho amb la consecució del segon hombro i la ruptura de la líniea del coll.

Si aconseguís sortir del canal baixista a mig termini que està desenvolupant la cotització, això podria invalidar el HCH i intentar tornar a aconseguir la fita dels 5 euros.

Prisa


Des d'agost està dibuixant una tendència alcista impecable. Després de trencar els màxims històrics en els 16.5 ara està realitzant el que segurament serà un pullback sobre un altre suport important, aproximàdament els 16 euros. La candle deixada aquest divendres passat pot ser indicadora de canvi per tornar cap màxims.

La superació dels 16.5 indicaria la formació definitiva del pullback per tornar cap a màxims i intentar trencar-los.

Sovereign BankEl banc que pretén controlar Botín en la seva totalitat va començar 2007 dins d'una tendència lateral que l'ha portat durant en aquests últims mesos a transformar-se en una lateral-baixista.
Hem marcat aquest canal baixista de vermell. La veritat és que el gràfic no dóna per ser optimistes. Anem a entrar en detall.


En aquests últims dies s'ha intentat de manera fallida sobrepassar el sostre del canal baixista iniciat el febrer. Ara mateix està en un moment clau, la sessió del dijous va deixar una candle envolvent baixista que deixà el preu de tacament en el suport de 24 euros, en la sessió del divendres va intentar rebotar però sense molta força. Està a punt de trencar pel sostre del canal baixista o pel suport que té en els 24 euros. Des de fa un mes aquest suport ha sigut ningunejat més d'un cop, però encara és un suport clau a Sovereign.


Si indaguem en altres dades que no són el preu viem que el volum s'està secant, indicador que en no moltes sessions s'ha de resoldre l'enigma de trencament per amunt o per avall.


Un indicador que ens pot donar unes pistes molt valuosos (i preocupants) és el MACD, des d'octubre on va realitzar una pujada molt important, està donant divergències baixistes, si ara mateix haguéssim d'apostar pel trencament d'un dels dos, ho faríem pel suport dels 24 euros.


El pròxim suport el tenim sobre els 23 euros, que correspon al gap diari que es podruí l'octubre passat.


En les pròximes sessions, quan hagi trencat, segurament tornarem a posar el valor en candelera per analitzar els propers moviments del preu en el valor.

Dow Jones


La tan esperada correcció als mercats americans ha arribat, en principi ha de ser una sana correcció, després de la millor fase alcista des dels anys 20.

En els requadres en groc hem posat els objectius de la reculada des de màxims. Tenim el sostre del canal alcista originat a finals de 2006 com a primer objectiu.

El segon, i sembla el més fiable, allà on es creuen la base del mateix canal alcista esmentat abans amb la base del canal alcista d'aquesta última estirada, a més coincideix amb el 23,6% de reculada de fibonacci.

Si la fase baixista fos més pronunciada el tercer objectiu/suport estaria sobre el 12.800 punts l'últim màxim de l'última ona.

Perdre els 12.800 ja estaríem parlant de baixades preocupants a curt i mig termini, però en principi el mercat no ha donat signes de què això pugui succeir.

Unión FenosaDesprés dels rumors que van sorgir, aproximàdament fa un mes, de què EON, després del fracàs d'absorbir Endesa, anés a buscar aquesta perla del mercat espanyol, va venir un lleuger consolidació de l'alça que el va portar a tocar una parell de directrius. Aquell podria haver sigut un bon moment de compra pels especuladors més agresius.

Ara tornen a sonar campanes de què els alemanys tornen a per una de les nenes maques, Iberdrola o Fenosa. Per aquest motiu, avui haguéssim tancat amb una candle blanca ben llarga, però Wall Street ens l'ha deixat una mica esgarrada. Ha topat amb una directriu baixista menor, la qual al final no ha pogut sobrepassar. Després de sobrapassar aquesta directriu només faltarien els màxims històrics, però amb tranquilitat, que no és poc posar-se aquests objectius.

Banco Valencia


Amb l'ampliació de capital lliberada en ple curs, Banco de Valencia s'ha de tenir en el punt de mira.

Els 41.1 poden funcionar com a suport, si es comprés a aquests nivells podríem anar a buscar el sostre del canal, més o menys cap allà als 45 euros.

Si es perdessin els 41.1 al tancament podria anar a buscar la base del canal. El secament del volum pot ser un indicador de què el valor està a punt de trencar, per dalt o per baix? El mercat dirà.

Bankinter


Bankinter segueix la impecable canal alcista format al 2003 respecant al mil.limetre els limits d'aquest. En aquest últims temps Bhavnani no para d'acumular en les baixades, no se li n'escapa ni una. Tot indica que més d'hora que tard aquest banc serà opat, fa pocs dies sortia la noticia en què el Sabadell podria ser el candidat.

Si anem al tècnic podem veure que aquests últims dies ha pogut està realitzant un pull-back de llibre en l'anterior resistència i ara suport dels 62.95.

Per dalt, els següents objectius haurien de ser la línia vermella, directriu baixista a curt, aquesta no li hauria de costar molt superar-la, una vegada superada, llavors hauria de barallar-se amb els 65.90, aquí ja necessitarà una mica més d'empenta, l'objectiu final seria anar a buscar el sotre del canal, més o menys caps els 70 euros.

Per sota l'stop està clar, si perdés els 62.95 al tancament seria questió de desfer posicions.


Iberdrola


No ens hem d'oblidar del sector energètic. Tot i que sembla que el culebrot Endesa ha arribat a la seva fi, ara podrien obrir-se nous fronts, un del implicats pot ser Iberdrola. Últimament la plana major de l'empresariat espanyol s'ha fet amb un no despreciable paquetó, trobem a Florentino i la Koplo com els últims que han incrementat la seva participació.

Des del punt de vista tècnic veiem que està consolidant l'última pujada d'importància, i avui sembla que ha despertat amb un atac cap a la zona dels 38.67 i 38.89, màxims relatius. Seria important poder superar-los i situaríem el proper objectiu a la part alta del canal alcista començat el maig de l'any passat. Aquí el valor haurà d'agafar molt empenta per poder atravessar la línia blava i posteriorment intentar transitar pel canal paral.lel superior, iniciat a finals de setembre del 2006. El volum important de finals d'abril podria fer-nos ser optimismes a l'hora d'aconseguir els objectius esmentats.

Si no pogués amb el sostre podria tornar a rebotar a aquesta línia intermitja paral.lela del canal, començat a principis d'abril.

Ibex35


Doncs sembla que l'Ibex està intentant dibuixar una figura de volta, de fet ja l'ha realitzat, podem veure un potent martell deixat el dijous passat, la sombra va arribar fins al retrocés del 61.8% de Fibonacci que a més està molt a prop del canal alcista creat a partir del juny passat i també amb el 23.6% de retrocés del mateix periode.

Les borses en general i l'ibex en particular està dèbil i amb divergències. Malgrat això, donarem un vot de confiança i segurament podrem arribar a màxims, superar-los ja serà un altre cantar. Quan els yankees frenin, ves a saber que pot passar amb el nostre selectiu.

Des del meu punt de vista per superar màxims és imprescindible trencar la divergència baixista formada en l'indicador rsi.

Els sectors immobiliaris han lastrat l'índex, però amb l'immensa quantitat de moviments corporatius (opas, fusions i rumors) sembla que aquí pot seguir la festa per un periode. Als Estats Units i Europa en general aquesta abundància de moviments corporatius està portant a tancar dia rera dia en verd.

A continuació deixo un video del blog PutaBolsa en què analitza l'últim article de Cárpatos publicat a Bolsamania. Crec que és molt interessant, analitza els moviments tan dels Insiders, Mans fortes i Mans dèbils. Segons sembla tots els grups estan venent, i això és molt extrany, ja que tots els indexs estan pujant!! El dow cada dia tanca més alt, i sembla que tot és culpa de la gran liquidesa en la que estem immersos als temps actuals i que porta a les empreses a opar, autocartera, etc.

http://putabolsa.blogspot.com/2007/05/crpatosal-cierre-05052007.html
Aquí també deixo el gràfic de l'ibex futur, podríem dir que està tenint el mateix comportament que l'ibex, no hi ha molt més a remarcar.AvanzitCom no, sóc un de tants enconyats amb aquest valor. Des que Tallada va agafar les regnes de l'empresa la cotització no ha parat de donar alegries.

Des de la correcció a finals de febrer està en un moviment lateral a mitjà termini, de moment el valor no ha donat signes de continuar el sender alcista. Però amb la possible volta de l'Ibex35 i amb el carro de noticies noves que la rumorologia diu que han de sortir. Aviat podríem veure les el retorn de la montanya rusa espectacular. A Tallada li falta (almenys) una última ona a dibuixar.

Per continuar amb aquest camí alcista primer s'haurien de batre els 7.55 i seguidament els 7.80, 7,85 zonals. Si superés aquesta última zona donaria una clara senyal de compra sempre i quan el volum de les sessions de superació de la zona fos molt superior a la mitja de les últimes sessions, això donaria fiabilitat al moviment. La propera zona de resistència serien els 8.75, però d'aquesta ja en parlarem més endavant, l'objectiu final seria el sostre del canal alcista a mig termini.

Per altra banda, hem de recordar que Avanzit ara mateix té un PER molt alt, i tot el que estem dient aquí, només té sentit des del punt de vista tècnic, ja que Avanzit en qualsevol moment ens pot jugar una mala passada tal i com ho han fet Astroc i Fersa.

Una zona de suport important haurien de ser els 6.90 i els 6.20.

Amper


Aquest divendres el valor va marcar una clara senyal compradora, com es pot veure en el gràfic, l'última jornada ens deixà una llarga candle blanca, travessant de ple la tendència baixista a curt-mig termini que tenia el valor, ja havia esdevingut una resistència important ja que havia sigut tocada més de 5 vegades, ja sabem que la fiabilitat d'una ruptura és més gran quan més tocs hagi fet en el passat en la línia de reistència.


A més ha vingut acompanyada d'un increment de volum important. Un altre fet a destacar és la rutptura de la baixista que havia anat realitzant els últims mesos l'rsi. Els pròxims punts a batre els podem posar en 12,09, 12,47, 12,75 i el sostre del canal alcista que està a dia d'avui al voltant dels 14,10, però aquest ja seria un objectiu que hauríem de mirar en el futur si és possible aconseguir-lo o no, queda molt camí per endavant.

Un detall destacat és que ens les últimes jornades s'havia produit una acumulació important. Podem veure en el gràfic la gran quantitats de candle martell que hi ha, això és signe inequivoc de canvi de tendència de baixista a alcista.
L'stop de protecció el podem posar si perd els 11.10 al tancament.